Προφίλ

Η Κατερίνα Κωστάκου είναι κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, με ειδίκευση στα άτομα με κλινικές παθήσεις.

Από το 2008 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Αργυρούπολη όπου δραστηριοποιείται στην συμβουλευτική και στην εκπαίδευση ατόμων σε θέματα Διατροφής.

Κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων Bachelor Διατροφολογίας (BSc., University of Surrey), Master of Science στην Κλινική Διατροφή (MSc., University of Roehampton) καθώς και τον τίτλο «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής» (ΙΕΚ ΣΒΙΕ).

Στα πλαίσια της διατριβής της έχει ασχοληθεί με την ερευνά διαιτητικής πρόσληψης μακροστοιχείων και μικροστοιχείων σε σχέση με την απώλεια βάρους και την θρεπτική επάρκεια.

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει εργαστεί ως υπεύθυνη Τμήματος Διατροφής  επί 4 έτη στο Νοσοκομείο Μediterraneo.

Έχει συνεργαστεί με τις  Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΗΤΗ» ως υπεύθυνη Τμήματος  Διαιτολογίας και Μεταβολισμού καθώς και με το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ιατρικής Μονάδας Βάρκιζας ως  επιστημονικός συνεργάτης.

Επιπλέον συνεργασίες της, περιλαμβάνουν το Νοσοκομείο ¨Ερρίκος Ντυνάν¨ (Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού, Διατροφής και Παχυσαρκίας, 2007), το Ιατρικό Κέντρο Σπάτων (Τμήμα Διαιτολoγίας και μεταβολισμού, 2005) , την Βιομηχανία τροφίμων  του Ομίλου Vivartia  «Olympic catering» (Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου τροφίμων, 2012),  παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αργυρούπολης (Υπεύθυνη Διατροφικής & σωματομετρικής αξιολόγησης) και το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα (2012-2013).

Με την πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Διατροφολογίας και  Διαιτητικής σε συνδυασμό με την συνεργασία της με ιατρούς και επιστήμονες  ποικίλων ειδικοτήτων (όπως παθολόγους, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές) μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης και διατροφολογικής συμβουλευτικής και πρόληψης της υγείας σε άτομα διαφόρων ηλικιών, φυσιολογικών και κλινικών καταστάσεων.