Διατροφή για παθολογικές καταστάσεις / κλινικές περιπτώσεις

  • Καρδιαγγειακά νοσήματα (υπερχοληστερολαιμίαυπερτριτλυκεριδαιμία,  υπερλιπιδαιμίαυπέρταση κ.α.)
  • Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές (Διαβήτηςθυρεοειδήςουρικο οξύ)
  • Παθήσεις του αίματος (αναιμία)
  • Διαταραχές στη λήψη τροφής (παχυσαρκία, ανορεξία, βουλιμία)
  • Γαστρεντερικές διαταραχές
    • γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
    • γαστρίτιδα
    • έλκος στομάχου/εντέρου
    • δυσκοιλιότητα
    • ελκώδη κωλιτιδα
    • κοιλιοκάκη
    • νόσος του Crohn
    • εκκολπωμάτωση
  • Νοσήματα των νεφρών ( Οξέια & χρόνια νεφρική ανεπάρκειανεφρολιθίαση , νεφροσικό σύνδρομο κ.α.)
  • Νοσήματα των οστών (Οστεοπόρωσηαρθρίτιδα)
  • Νοσήματα του ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος ( ηπατίτιδανόσος Wilson,  παγκρεατίτιδαχολολιθίασηχολοκυστίτιδα)
  • Ογκολογικά περιστατικά
  • Προεγχειρητική και μετεγχειρητική διατροφή
  • Εντερική και παρεντερική διατροφή