Για την Γυναίκα

Διατροφή προ εγκυμοσύνης

Η διατροφή της γυναίκας προ εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει την υγεία του μωρού. Για να εξασφαλίσετε την σωστή ανάπτυξη του έμβρυο θα πρέπει να κάνετε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και την διατροφή σας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα…

 

Διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η υγιεινή διατροφή που πρέπει να ακολουθείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν διαφέρει πολύ από τις διατροφικές συστάσεις πού δίνονται για τις μη εγκυμονούσες γυναίκες.  Οι γενικές συστάσεις αφορούν την ποσότητα αλλά και την ποικιλία τροφών που καταναλώνει μια έγκυος γυναίκα προκειμένου να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Θηλασμός

Ο θηλασμός  είναι  ο ιδανικός τρόπος έναρξης διατροφής του βρέφους.  Το μητρικό  γάλα περιέχει αντισώματα που αυξάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους έτσι ώστε να έχει λιγότερες πιθανότητες  εμφάνισης ασθένειας ή λοίμωξης στο κοντινό αλλά και μακρινό μέλλον. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες  εμφάνισης δυσκοιλιότητας και γαστροεντερικών και στομαχικών διαταραχών σε σχέση με τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα…